Τα εργαλεία του αερομοντελιστή

Τα εργαλεία του αερομοντελιστη κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες



1] Τα βασικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι ένα μικρο κατσαβίδι ίσιο και σταυρωτό ένα κοπίδι [ξυράφι ] ένα κοφτακι [μικρή πένσα ] χάρακα κτλ.

2] Τα εργαλεία που θα μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από οποιοδήποτε κατάστημα σιδηρικων όπως κλειδιά αλλεν - καρυδάκια για βίδες [παξιμάδια] μικρούς σφικτηρες - τρυπανακια - πριονάκι μικρο κτλ.

3] Τα ειδικά εργαλεία τα οποία θα χρειαστούν στον μοντελιστή όταν αυτός περασει στο σταδιο των εξειδικευμενων κατασκευων ।απο αυτα θα χρειαστουν και στις απλες κατασκευες για περισσοτερη ευκολια η και για τις βασικες ρυθμισεις των μοντελων .

Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι τα εργαλεία του μοντελιστη τα κατατάσσουμε στην κατηγορία των μικροεργαλειων . Συγκεντρωμένα τέτοια εργαλεία θα βρούμε, εκτός από τα καταστήματα μοντελισμού , στα μαγαζιά των ηλεκτρονικών .Εκει υπάρχουν πλήθος μικροεργαλειων για όλες τις χρήσεις .

Είτε ξεκινάτε ένα μοντέλο RTF έτοιμο για πτήση , είτε ARF σχεδόν έτοιμο για πτήση, η ένα σε μορφή κιτ , πάρτε μια μικρή εργαλειοθήκη και ξεκινήστε σιγά σιγά να την εξοπλιζετε ।Μην ξεκινησετε να αγορασετε πρωτα εργαλεια , δειτε το εγχειρίδιο απο το μοντελο που αγορασατε και αυτο θα σας υποδειξει τι χρειαζεστε ।

Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοντάρισμα βήμα βήμα ενός Τ/Κ ελικοπτέρου της εταιρίας HIROBO  Το ελικόπτερο είναι το EX EVO 50





































































































































No comments: