Ας δούμε πως θα μπορέσουμε να συλλέξουμε πληροφιρίες ώστε κάποτε να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα μοντέλο πραγματικού αεροπλάνου μεγάλης ιστορικής σημασίας για την πολεμική μας αεροπορία.

NORATLAS  μεταγωγικά, γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη, ενταγμένα [στο παρελθόν] στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που πολέμησαν με τους ηρωικούς αεροπόρους και κομάντος μας που μετέφεραν, την Τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.



Στοιχεία και φωτογραφίες στο διαδίκτυο για αυτό το αεροσκάφος μπορεί να βρει κάποιος πολλές. Αερομοντέλο όμως μόνο μια δύο αναφορές και κατασκευές σε όλο τον κόσμο. Μια από αυτές είναι και το εικονιζόμενο του Γάλλου αερομοντελιστή PHILIPPE ACCART
Δεν είναι λέτε  ο δεύτερος λόγος αυτός που θα ήθελε κάποιος να φτιάξει αυτό το αεροπλάνο ?

Ενα βίντεο κάποιου που επιθυμεί και αυτός να φτιάξει ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά ξεκίνησε πρώτα από τους ανασυρώμενους τροχούς.

Αυτό το βίντεο είναι ένα ακόμα μοντέλο το 2ο που έχει φτιαχτεί από μοντελιστή του εξωτερικού
.

http://www.mach34.fr/construction/Article_Noratlas/Article_Noratlas.pdf

Στην παραπάνω διεύθυνση θα βρούμε τις πληροφορίες και πολλές φωτογραφίες από τα στάδια κατασκευής του αερομοντέλου από τον Philippe Accert που δημοσιεύθηκαν σε άρθρο μαζί με τα σχέδια στο περιοδικό RCM ......πριν πολλά χρόνια.

Αυτό το περιοδικό την κρατούσε με ευλάβεια στην πλούσια βιβλιοθήκη του ο μακετίστας αερομοντελιστής από την Θεσσαλονίκη, Τάσος Βουλγαράκης στον οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα αντίγραφα των σχεδίων, και κυρίωςότι θυμόνταν πως υπήρξε αυτό το μοντέλο κάποτε σε περιοδικό, όταν ψάχναμε παντού να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία.

Συνεχίζεται........

No comments: